Voor ouders en kinderen

Voor ouders en kinderen
Op deze pagina vindt u een aantal zaken , die handig kunnen zijn om bij de hand te hebben. 

1. Aanbod Opvoedingsondersteuning: zie http://www.jso.nl/web/show/id=52959. U kunt hier voor diverse leeftijdsgroepen veelal gratis ondersteuning vinden. Uiteraard kunt contact opnemen met onze maatschappelijk werkende, Mandy de Keizer 06-51509863.

2. Nieuwe regels cijferen


3. Werkstuk, boekbespreking, spreekbeurt


4.De spellingsregels
Hieronder vindt u de spellingsregels, zoals die op de Spelevaert worden gehanteerd.


5. Sporttoernooi.
Word eens coach van een team voor een schoolsporttoernooi. Wat houdt dat in?
Ook dit schooljaar zijn er weer diverse schoolsporttoernooien. Het spits wordt afgebeten met het lijnbal toernooi. In het verleden is gebleken dat het voor de kinderen moeilijk is om coaches te vinden voor hun team als ze zich willen inschrijven. Dat is jammer, want zonder coach kan een team niet deelnemen. Misschien komt het omdat niet iedereen weet wat er van een coach verwacht wordt. Lees dan vooral even verder!
In principe zorgt een coach er tijdens het toernooi voor dat het hele team op tijd bij de wedstrijden is. De coach krijgt een paar dagen voor het toernooi begint een begeleidersboek met alle regels en wedstrijdschema’s. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd moet bij de meeste toernooien het team eerst present gemeld worden bij de organisatie, meestal een kwartier voor de eerste wedstrijd.
Als een team reservespelers heeft (wat meestal het geval is), zorgt de coach er tevens voor dat er (zo eerlijk mogelijk) gerouleerd wordt met de spelers. De coach bepaalt wie wisselt! 
Daarnaast krijgt de coach, ongeveer een dag voor het toernooi, van school een plastic zak met alle Spelevaert shirts, die hij/zij op de toernooidag kan uitdelen aan het team voor de eerste wedstrijd. Deze shirts worden ook weer ingezameld en (ongewassen!) op school ingeleverd op de eerste schooldag na het toernooi.
Het grote struikelblok voor ouders om coach te worden kan zijn dat de coach soms ook een wedstrijd tussen andere scholen moet leiden als scheidsrechter. Op zich zijn er duidelijke regels afgesproken: de scheidsrechter heeft altijd gelijk en als hij/zij dat niet heeft dan krijgt hij het! Dus al een heele geruststelling! Bij de inschrijflijsten, die voor elk toernooi bij de groepen hangen, kunt u lezen of de coach ook wedstrijden moet fluiten. 
Denkt u ook eens aan de mogelijkheid van een duo-coach (gedeelde smart is halve smart). 
Wij hopen dat na deze korte uiteenzetting ouders/opa’s/grote neven/buurvrouwen/enzovoorts sneller bereid zullen zijn een keer een team van de Spelevaert te coachen! Dan hoeven we geen kinderen teleur te stellen, omdat we geen inschrijving kunnen doen.